illy art collection - 2007 - espresso - Michael Beutler - Origami

Illy art collection espresso
IC-2007-02-ES-MB-OR-
ex Shipping kg
    Delivery time:3-7 dagen
Add to cart
  • Description
  • More
  • Specifications

  • illy art collection 2007.
  • New never used in the original gift box with brochure.
  • 6 illy Signed and numbered - Espresso cup and saucer.
  • Disigner: Michael Beutler.
  • No coffee included.

 

An explosion of color decorates this illy art collection of six espresso cups and saucers by artist Michael Beutler, winner of the 2005 Artissima illy Present Future award.  Beutler's design for illy was inspired by the ancient Japanese art of Origami—paper folding—and reflects the recurring theme of warping and folding found in his elaborate and expansive sculptural installations. Beautifully gift-boxed with a Beutler collection brochure. Winner of the 2005 Artissima illy Present Future Award, Michael Beutler is known for art concepts that explore the elasticity of spatial boundaries. His works include expansive and elaborate sculptures built on-site from simple materials such as paper, cloth, wood and wire where warping and folding are recurring themes. Born in 1976 in Oldenburg, Germany, Beutler currently lives and works in Berlin.

 

Op Artissima 2005 in Turijn won Michael Beutler de illy Present Future-prijs voor zijn installatie van een klein, uit eenvoudige houten planken opgetrokken huisje, waarbinnen enkele ondoorgankelijke ruimten elkaar ‘doorbreken’, en zo de omgeving een nieuw en onwaarschijnlijk aspect geven.

Beutler, die in 1976 geboren werd in Oldenburg, studeerde in Frankfurt en woont momenteel in Berlijn. Hij geeft ruimten overal ter wereld een frisse en nieuwe vorm. Een gele trap vervaardigd uit pecafil in Berlijn, een doolhof in sublieme symbiose met het plantenlabyrint in het park van de Villa Manin, en in Wenen een groot paviljoen uit hout en glas dat in een kleine ruimte gepropt zit. Nog op andere plaatsen ontwerpt Beutler installaties met zitbanken, boekenkasten, kamerschermen en gordijnen in een combinatie van hout, gips, glas en karton. Hij tovert iedere ruimte om in ateliers, waar armzalige en al gebruikte materialen worden gevouwen, gemonteerd en samengebracht tot nieuwe voorwerpen. Machines en werktuigen blijven ter plekke, alsof ze uitnodigen om het werk verder te zetten. 

De ontwerpkeuze van deze materialenarchitect en ruimtebeeldhouwer voor de minuscule ruimte van het illy-kopje past volledig binnen zijn stijl. In Origami perforeert hij de gebogen oppervlakken met de hoeken van de subtiele papiersculpturen, accentueert deze met kleur en vouwt het papier als het ware over het kopje, tot op het schoteltje. Dat alles in een lichte, maar geconcentreerde beweging, met aandacht voor een oude kunstvorm. Net als de kunst van het degusteren van koffie…

Name collection : Origami
Name artist : Michael Beutler
Introduction year : 2007
Manufacturer : Ipa
Type : Espresso - 6 cups
Coppies : ?
Inscription : illy art collection
Signed & numbered : Yes
Special edition :
Other editions :
Note :